dietetika

Dietetikai szolgáltatásunk mostantól még színesebb

Kovács Réka Erika, klinikánk dietetikusa és sport specifikus dietetikai szakembere július 14-től fogadja rendelésén a versenyszerűen vagy hobbi szinten sportolókat is. Legyen szó egészség megőrzésről, teljesítmény fokozásról, testösszetétel optimalizálásról, sérülés utáni rehabilitációról, a megfelelő táplálkozás elengedhetetlen a célok elérésében.

Várjuk szeretettel régi és leendő pácienseinket!

Mivel foglalkozik a dietetikus?


A közhiedelemmel ellentétben, a dietetikus munkája messze túlmutat a testtömeg csökkentő étrendek írásán.

Feladata az úgynevezett táplálkozási diagnózis felállítása, melyet felhasznál a későbbi táplálásterápia megtervezéséhez. Előbbihez olyan kérdésköröket vizsgál, mint a kor, nem, fizikai aktivitás, általános életmódbeli szokások, már meglévő táplálékallergiák, intoleranciák, kapcsolódó társbetegségek, stb.

A dietetikus figyelembe veszi az adott étrend egész szervezetre gyakorolt hatását, melyben különös figyelmet kapnak a kiválasztott nyersanyagok, alkalmazott konyhatechnológiák, együtt fogyasztott makro-és mikrotápanyagok emésztésben, felszívódásban betöltött szerepe.

Nem elhanyagolandó jelentősége van a már meglévő gyógyszeres terápiáknak, ugyanis táplálkozás útján erősíteni vagy épp gyengíteni tudjuk a különböző készítmények hatását.

Kiemelt szerepet kapnak továbbá a sportolók táplálkozásának megtervezésében is (szakág specifikusan), hogy teljesítményüket ezen természetes módon támogathassuk.

Így mind az egészségmegőrzésben, betegségmegelőzésben, de a már kialakult kórképek gyógyításában nagy segítségünkre lehetnek a dietetikus szakemberek.

 Kovács Réka Erika


Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember


Rendelési idő:

Péntek 16:30-tól
bejelentkezés alapján