borgyogyaszat

Bőrgyógyászat

 

Bőrünk színének, tapintásának megváltozása, különböző képződmények megjelenése, vagy a már meglévők elváltozásai mind-mind jelzések lehetnek a szervezetünktől: figyelmeztetések, hogy valami nincs rendben. A bőr elváltozásainak háttérben sok esetben különböző szervi, pszichoszomatikus, avagy hormonális problémák állnak, a tünetek pedig a felszínen jelentkeznek.

Éppen ezért fontos, hogy figyeljük szervezetünk reakcióit, és ha bőrünkön változást észlelünk, mielőbb forduljunk szakorvoshoz. Így a tüneteket kiváltó probléma valódi oka időben kiszűrhető és kezelhető, a gyógyulás pedig gyorsabb és eredményesebb lehet!

A SanteMed klinika az alábbi bőrgyógyászati szolgáltatásokat nyújtja:

MELANÓMA SZŰRÉS:

Melanoma O 300x169A melanóma, azaz a festékanyagot tartalmazó sejtek rosszindulatú elburjánzása napjainkban szinte már népbetegségnek számít. Az ózonpajzs elvékonyodásával jár, hogy bőrünket egyre nagyobb dózisban éri a káros UV sugárzás, így a bőrrák kialakulásának valószínűsége növekszik.

Fokozott kockázatnak vannak kitéve azok, akik erős/rendszeres/tartós UV sugárzásnak vannak kitéve, akár munkájuk, akár hobbijuk velejárójaként, vagy lakóhelyük éghajlatából adódóan. Fontos továbbá megjegyezni, hogy hajlamosabb lehet melanóma kialakulására a világos, szeplősödésre hajlamos, érzékeny bőr is.

A melanóma szűrési folyamata gyors és egyszerű, az idejében diagnosztizált rosszindulatú elváltozások pedig könnyen és fájdalommentesen eltávolíthatók, megelőzve a kór tovább terjedését. Mint minden betegség, de különösen a daganatos betegségek esetében az idő kulcsfontosságú: a korai problémafelismerés döntő jelentőségű lehet!

Emiatt fontos és ajánlott évente legalább egyszer melanóma szűrésre járni, emellett pedig figyelni a bőrünkön jelentkező elváltozásokat!

ORVOS-ESZTÉTIKA:

A testi és lelki egészség harmóniája az emberi jól-lét alapja. Így áll össze, ahogy a szó maga is sugallja: az egész-ség. Fizikai, testi egészségünkre is nagyban hatással van az, hogy hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, kiegyensúlyozottak, vagy épp frusztráltak vagyunk-e.

Az emberiségnek már az idők kezdete óta fejlett esztétikai érzéke volt, és folyamatosan fejlődött, napjainkban pedig a szépség a társadalmi alapértékek egyik meghatározó eleme. Nem csoda hát, hogy a modern kor embere folyamatosan a tökéletességre törekszik külső megjelenése terén is.

Apróbb szépséghibák sok esetben lelki problémákat, okozhatnak, amelyek kihatással lehetnek testi egészségünkre így pedig általánosságban az életminőségünkre is, ezért nem érdemes elhanyagolni az ilyen jellegű problémáinkat!

A SanteMed klinika mindig is azokat a modern, innovatív, és valódi eredményeket hozó eljárásmódokat és technológiákat kereste az orvos-esztétikai szolgáltatások terén, amelyek a lehető leghatásosabb megoldást nyújtják különböző problémákra, legyen az hegkezelés vagy éppen zsírbontás.

Bőrgyógyász szakorvos


Rendelési idő:

Kéthetente pénteken: 14:00 - 17:00

 

ORVOS-ESZTÉTIKAI KEZELÉSEINK
A BUDAPEST, 1016, ZSOLT UTCA 6/A SZÁM ALATT TALÁLHATÓ
SZALONUNKBAN ÉRHETŐEK EL.