A KLINIKÁRÓL

Küldetésünk, hogy csúcsminőségű technológiai felszereltségünkre és válogatott orvosi csapatunkra építve az egészségügyi szolgáltatások élvonalbeli szereplőjeként országszerte a lehető legjobb, személyre szabott megoldásokat biztosítsunk hazai és külföldi pácienseinknek egyaránt.

 

SZOLGÁLTATÁSAINK

Célunk, hogy a SanteMed név a prémium minőségű, széleskörű, emberközeli egészégügyi szolgáltatások védjegyévé váljon.

 

TELEFONOS BEJELENTKEZÉS

+ 36 70 349 8189

Keresse bizalommal kollégánkat!


Kovács Réka

dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember


1993. február 23-án születtem, Makón. 2015-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetem

Egészségtudományi Kar ápolás és betegellátás-dietetikus szakirányán, majd 2017-ben a táplálkozástudományi mesterképzési szakon.

Jelenleg tanulmányaimat a Testnevelési Egyetem sport-specifikusdietetika szakán folytatom.

Alapdiplomám megszerzése után szakoktatóként kezdtem pályafutásom a PTE Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézetben, ahol a klinikai tapasztalatok gyarapítása és oktatás mellett a tudományos életbe is bekapcsolódhattam.

Szakdolgozatomat és diplomamunkámat egyaránt az extrém elhízás témakörében írtam.

A mester fokozat megszerzése után, Budapestre költöztem és közétkeztetésben helyezkedtem el, ahol területi dietetikai koordinátorként a normál és diétás ételkészítés felügyelete, étlapok tervezése, megrendelőkkel való kapcsolattartás volt a feladatom.

2016 óta visszatérő önkéntes dietetikus vagyok a Bátor Tábor Alapítvány nemzetközi onkológia turnusaiban.

Mivel foglalkozik a dietetikus?

A közhiedelemmel ellentétben, a dietetikus munkája messze túlmutat a testtömeg csökkentő étrendek írásán. Feladata az úgynevezett táplálkozási diagnózis felállítása, melyet felhasznál a későbbi táplálásterápia megtervezéséhez. Előbbihez olyan kérdésköröket vizsgál, mint a kor, nem, fizikai aktivitás, általános életmódbeli szokások, már meglévő táplálékallergiák, intoleranciák, kapcsolódó társbetegségek, stb.

A dietetikus figyelembe veszi az adott étrend egész szervezetre gyakorolt hatását, melyben különös figyelmet kapnak a kiválasztott nyersanyagok, alkalmazott konyhatechnológiák, együtt fogyasztott makro-és mikrotápanyagok emésztésben, felszívódásban betöltött szerepe.

Nem elhanyagolandó jelentősége van a már meglévő gyógyszeres terápiáknak, ugyanis táplálkozás útján erősíteni vagy épp gyengíteni tudjuk a különböző készítmények hatását.

Kiemelt szerepet kapnak továbbá a sportolók táplálkozásának megtervezésében is (szakág specifikusan), hogy teljesítményüket ezen természetes módon támogathassuk.

Így mind az egészségmegőrzésben, betegségmegelőzésben, de a már kialakult kórképek gyógyításában nagy segítségünkre lehetnek a dietetikus szakemberek.

 

< További munkatársak