Dr. Kövesi Margit

Aneszteziológus és Intenzív Terápiás szakorvos


Orvosi diplomámat 1985.ben szereztem meg a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Az egyetem elvégzése után a Pm. Flór Ferenc Kórház Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Osztályán kezdtem meg orvosi pályafutásomat. 1989-ben szakvizsgáztam.

A kórház széles szakmai profilja lehetővé tette, hogy az aneszteziológia szinte valamennyi szakterületi specialitását elsajátítsam. Nagy jártasságot szereztem a hasi sebészeti, érsebészeti, szülészet-nőgyógyászati, urológiai, orr-fül-gégészeti, szájsebészeti, szemészeti valamint a gyermek anesztézia területén. Az Intenzív terápia gyakorlata biztonságot ad a kritikus helyzetek megoldásában.

1996 óta háziorvosként is dolgozom, mely szakmai látókörömet, holisztikus szemléletemet szélesíti.

Háziorvosi munkám mellett folyamatosan részt veszek kórházi akut és elektív aneszteziológiai és intenzív betegellátásban, altatok egynapos- ill. plasztikai sebészeten, valamint endoszkópos beavatkozásokhoz végzek rendszeresen aneszteziológiai tevékenységet. A több mint 30 éves gyakorlat ellenére kiugró szakmai sikerélmény volt a gyomor- és vastagbéltükrözéshez végzett altatás, a betegelégedettség miatt.

A vastagbél daganatok korai felismerése, szűrése alapvető népegészségügyi feladat, az elégedett betegellátásnak azonban gyakori korlátja a fájdalomtól való félelem. Ennek elkerülésében szeretném segíteni a klinika pácienseit, és ajánlom az altatás, éber szedáció lehetőségét. A vizsgálat alatt a páciens folyamatos megfigyelése több paraméteres, korszerű monitorral, gyakorlott aneszteziológus szakasszisztens segítségével történik. Problémás helyzet megoldására alkalmas altatógép és eszközök rendelkezésre állnak.

A SanteMed klinikán igényes környezetben, magas minőségű eszközökkel végzik a beavatkozásokat, olyan korszerű szemlélettel, melyben a betegérdeket helyezik előtérbe. A mai szakmai protokollok szerint a fájdalmas diagnosztikai beavatkozásokhoz, hosszan tartó fogászati kezelésekhez alapvető jog az altatás, bódítás, amennyiben a beteg idült betegségei ezt nem kontraindikálják.

< További munkatársak