Dr. Opra Mária

Belgyógyász-gasztroenterológus
osztályvezető főorvos


1990-ben végeztem a marosvásárhelyi Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetem Gyermekgyógyászati Orvostudományi Karán.

  • 2000-ben belgyógyászatból, 2005-ben gasztroenterológiából szakvizsgáztam a Semmelweis Egyetem III. , illetve I. számú Belgyógyászati Klinikáján.
  • 2007-től a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház IV. Belgyógyászati- Gastroenterológiai osztályén dolgozom főorvosként
  • 2014 októberétől vagyok a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház V. Belgyógyászati osztály B részlegének vezető főorvosa.


Gasztroenterológusként az emésztőrendszeri betegségek széles spektrumával foglalkozom, ezek diagnosztikájában és kezelésében közel 15 éves gyakorlattal rendelkezem. A nyelőcső, gyomor és bélrendszer betegségeinek (reflux, fekélyek, gyulladásos és daganatos betegségek) diagnosztikájához endoszkópos jártasságot szereztem. A diagnosztikus tükrözések mellett polypusok endoszkópos eltávolítását, nyelőcső visszértágulatok kezelését, vérzések csillapítását, endoszkópos úton történő tápláló gyomorszondák behelyezését végzem.
A fekvő- és járóbeteg kórházi ellátás mellett magán gasztroenterológiai szakrendelésben szereztem tapasztalatot, már korábban, 2009 április-2010 december között az Ilka Egészségházban, Budapesten.
Bár a kórházi munka sokszínűsége és biztonságossága fontos számomra, motiváltságot érzek azon páciensek kezelésében és vizsgálatában is akik nem az államilag támogatott egészségügyi szférát preferálják, igényük és lehetőségük van egy gyorsabb, személyre szabottabb ellátásra.

A SanteMed Klinika menedzsmentje, a gasztroenterológiai profiljában, azonosulva az idén nyár végén miniszteri bejelentés alapján Magyarországon is elinduló kolorektális rákszűrő program fontosságával, a vastagbélrák szűrő kolonoszkópiák (vastagbéltükrözés) számának növelését tűzte ki hosszú távú megvalósítandó feladatként. A vastagbélrákok 95 %-a jól meghatározható rákelőző állapotból, a vastagbél polipokból fejlődik ki, ezek megtalálásával illetve eltávolításával megakadályozható a vastagbélrák kialakulása.
Természetesen a rákszűrő céllal végzett vizsgálatokon kívül egyéb, fentebb felsorolt gasztroenterológiai betegségek felismerése és kezelése ugyanolyan fontossággal bír számunkra. A Klinika keretein belül a vastagbéltükrözést akárcsak a gyomortükrözést altatásban is végezzük, altató orvos biztonságos felügyelete mellett.
Mindezek megvalósításához szeretném a Klinikát választó betegek rendelkezésére bocsátani széleskörű belgyógyászati differenciál diagnosztikai-illetve gasztroenterológiai szakmai tapasztalatomat és ismereteimet.

< További munkatársak